Posted on

5 anledningar att unna sig en ansiktsbehandling

Att ta hand om huden, kanske främst i ansiktet, är otroligt viktigt. Den utsätts för mycket och behöver djupgående rengöring, återfuktning och en gnutta omtanke då och då. Dock är det många som inte vet hur eller varför man tar hand om ansiktet och dess hy och därför är det klokt att unna sig en ansiktsbehandling då och då.

Dessutom finns det flera andra bra anledningar till varför man ska göra det, bland annat för att det är både lyxigt och skönt.

Ger ren och slät hy

När man går på en ansiktsbehandling på en skönhetssalong kommer man att gå därifrån med en ren och slät hy. Behandlingen genomförs i flera olika steg där man både arbetar med att avlägsna döda hudceller från ytan och rengöring på djupet. Att avlägsna orenheter som satt sig på djupet kommer både synas och kännas!

Ny lyster

Med en ren hy i ansiktet kommer även lyster! Efter en djupgående ansiktsbehandling är det inte ovanligt att ansiktet ger ett mycket piggare och kanske till och med gladare intryck. Den släta hyn som nästan skiner gör att man känner sig fräsch – perfekt inför semestern eller någon speciell tillställning där man vill känna sig extra fin.

Bromsar åldrande

En ansiktsbehandling ger inte bara en ren och fin hy rent utseendemässigt, det hjälper även till att bromsa åldrande, såsom hos https://www.amytiz.se/ansiktsbehandling-goteborg. Ju mer man tar hand om sitt ansikte desto längre kommer man kunna slippa både rynkor och andra ålderstecken. Givetvis är detta även en genetisk faktor och alla är olika – men en oren hud kommer att åldras snabbare.

Det är avkopplande

När man går på ansiktsbehandling på en salong blir man ofta väl omhändertagen. Det känns lyxigt och det ger en skön stunds avkoppling när någon annan pysslar om en. Ofta ingår en liten stunds ansiktsmassage samt hos vissa även massage i hårbotten och man kommer ut med en skön känsla i hela kroppen.

Behandling anpassad efter din hudtyp

En annan fördel med att besöka en utbildad hudterapeut för att få en ansiktsbehandling är för att dessa är experter på just hud. Det kan vara svårt att själv veta vilken hudtyp man har och därmed också vilka produkter man bör använda sig av.

Vid en ansiktsbehandling används produkter som passar för den egna hudtypen och man kan få bra tips och råd kring vad man ska använda sig av till vardags. Kanske tror du till exempel att du har en fet hy medans den egentligen är torr.

Hur ofta ska man då unna sig själv en ansiktsbehandling? Alla har inte råd att göra det en gång i månaden eller ens en gång i halvåret som andra kanske gör men att göra det bara en gång om året är bättre än ingen alls. Är man noggrann att själv ta hand om och vårda sitt ansikte mellan gångerna gör det kanske inte så mycket att det hinner passera en tid innan det blir dags igen. Oavsett hur ofta man väljer att göra det är det en skön och lyxig investering som ger fina förutsättningar för en ren och frisk hud.