Posted on

7 punkter som påverkar priset för en flyttfirma 

Om du överväger att anlita en flyttfirma för första gången i ditt liv är det många saker att ta hänsyn till och fundera över. Bland annat kanske du är intresserad av att veta vad som påverkar priset du betalar för en flyttfirma, för att avgöra om det är rätt alternativ för dig. 

  1. Vilken flyttfirma stockholm du väljer

Olika flyttfirmor har olika priser för att kunna konkurrera med varandra. Därför kan vilken flyttfirma du väljer till stor del påverka vilket pris du betalar. 

  1. Konkurrens

Hur stor konkurrensen är mellan olika flyttfirmor där du bor kan påverka vilket pris du får betala för flytthjälp. Därför kan det vara att jämföra flyttfirmor som arbetar i mindre städer nära du bor för att komma billigare undan. 

  1. Hur stort bohag du har

För att få ett prisförslag från en flyttfirma måste du uppskatta hur stort bohag du har. Om du har svårt att uppskatta det brukar man räkna på en flyttkartong per kvadratmeter. Beroende på hur många flyttlådor och hur många stora och otympliga möbler du har kan du behöva betala olika mycket. 

  1. Om du har tunga saker som ska transporteras

Om du har något stort och tungt som exempelvis ett piano eller ett kassaskåp, kan det bli en extra kostnad. Se till att berätta om dessa föremål när du begär ut offerter. 

  1. Hur lång sträcka du ska flytta

Av logiska förklaringar kostar det mer att flytta en längre sträcka än en kortare sträcka. En längre sträcka tar längre tid att köra, sliter mer på bilen och kräver mer bränsle. 

  1. Vilken säsong det är

Under helger är det högt tryck på flyttfirmor och medarbetarna ska få extra betalt för OB tid. Därför kan du behöva betala mer för en flyttfirma som ska hjälpa dig flytta under helgen. Under sensommaren och tidig höst är det också många som vill flytta, så att anlita en flyttfirma under denna säsong kan bli dyrare än under exempelvis våren. 

  1. Vem som ansvarar för flyttkartonger

Om du som boende eller din flyttfirma ansvarar för flyttkartonger och packmaterial, kan priset för flytthjälpen variera.