Posted on

Behöver företaget en hemsida?

Det finns många sätt att marknadsföra sig som företagare idag. Samtidigt som en del kanaler växer och blir stora är det andra som försvinner och glöms bort. Frågan vi ställer oss här är om en företagare, som exempelvis en flyttfirma, verkligen behöver en hemsida?

Fördelar med hemsidan

För dig som driver ett lokalt företag med lokala kunder kan det ibland kännas onödigt med en hemsida. Mobilen ringer kanske hela tiden med uppdragsfrågor och ni har mer än tillräckligt att göra. Här är trots det några fördelar att ha i åtanke:

 • Syns i lokala sökmotorn

När någon som bor i samma stad som er söker på Google på ordet flyttfirma är chansen stor att er webbsida dyker upp. Även om ni känner många så kanske inte alla känner er.

 • Kunderna söker på företagsnamnet
  Har man hört ert namn nån gång och behöver hjälp att flytta är det lätt att ta fram telefonen och söka på ert namn. Har ni en webbsida med företagsnamnet kommer de troligen kunna hitta er.
 • Nav för sociala medier
  Alla som driver flyttfirma borde ha en sida på Facebook. Ett bra sätt att synas mot privatpersoner och uppdatera med erbjudanden och liknande. Det man bör tänka på är att alla sociala medier bör kunna driva trafiken till en plattform som man själv äger. Här kan webbsidan vara ett bra alternativ.
 • Informationskanal
  En webbsida kan fungera som både intranät för anställda och informationskanal till kunder.

Nackdelar med att ha en hemsida

Självklart är det inte bara fördelar med att ha en hemsida som företag. Här kommer vi gå igenom några saker som kan vara betungande med att ha en webbsida, framför allt när man arbetar praktiskt som exempelvis med en flyttfirma.

 • Du sitter aldrig vid datorn
  Det kan låta främmande för en del men det finns människor som aldrig sitter framför datorn. Är du alltid ute och kör, packar lådor eller flyttar bohag kan det vara tidskrävande att behöva sätta sig vid en dator och uppdatera hemsidan.
 • Kostar pengar
  Även om det går att göra en enkel hemsida till en låg kostnad är det inte säkert att den ger önskad effekt när den drivs med låg budget. Ska du skaffa en webbsida är det klokt att satsa pengar på att få den riktigt bra. Den behöver vara sökmotoroptimerad, gärna vara aktiv med annonsering och kanske uppdateras med en blogg.

Sammanfattning om att driva en hemsida

Alla företagare behöver väga fördelarna mot nackdelarna för sin egen situation inför flytt med flyttfirma. Driver man en reklambyrå känns hemsidan som ett viktigt moment i att visa upp vad man kan hjälpa sina kunder med. Har man en flyttfirma kanske det mest är ett störande moment.

Budget och mål

Alla former av investeringar, både i tid och i pengar, mår bra av att få både en budget och ett mål. Skriv ned vad syftet är med hemsidan, ska den få in nya kunder eller ska den informera befintliga kunder om era rutiner? Skriv ned vad målsättningen är med hemsidan och fatta sen beslut om hur ni ska gå till väga.