Posted on

Bästa rådet för dig som skall flytta

Grattis till ditt nya boende! Hoppas att du byter upp dig och inte just har blivit utsparkad från ett boende du trivdes i. Oavsett fallet så kommer jag i den här artikeln ge dig några goda råd för att få din flytt att flyta på så smidigt som möjligt. Själva flyttandet är sällan något man ser fram emot, det är energikrävande, tungt och ganska tråkigt.

Jag börjar med det bästa rådet först, men då får du lova att läsa vidare sen! Har vi en deal? Bra. Här kommer första rådet:

1. Anlita en flyttfirma för flytthjälp så slipper du skada din och dina vänners ryggar.

Behöver jag ge mer anledningar för att låta en flyttfirma sköta grovjobbet vid din flytt? De är utbildade på att flytta och de gör det snabbt som bara den. En etta kan flyttas på två timmar och ett stort hus på 5-8 timmar! Då blir det massor med tid över till att packa upp med flytthjälp stockholm och börja få ordning på sitt nya boende. Det är så himla tråkigt när en flytt drar ut på tiden med flytthjälp stockholm och man inte hinner packa upp något alls. Man får gå och lägga sig i en obäddad säng utan gardiner i sovrummet och ha en gatlykta i ögat hela natten så man knappt får sova en blund.

Det är så himla mycket skönare att få lite extra så tid så man hinner lokalisera sängkläder, gardiner och skruvdragare för att få åtminstone lite ordning på sovrummet innan natten faller.

Du håller med, det ser jag på dig.

För mitt andra råd till dig som snart skall flytta så vill jag belysa att förberedelserna för flytten inte börjar två dagar innan det är dags.

Förberedelserna bör starta redan tre veckor innan det är dags att flytta, och det första som skall göras är att leta fram en passande flyttfirma.

Sedan kan man åka dit och hämta flyttkartonger innan flytthjälp, oftast får man låna gratis från firman. Då man kommer hem med kartongerna börjar man med att packa ner det man använder minst. I det här skedet av förberedelser brukar man märka att man har en jäkla massa prylar, kläder och annat som man inte använder alls eller någonsin kommer behöva.

Det är i detta skede man börjar slänga, ge bort och sälja saker man inte behöver släpa med sig till sitt nya boende. Man kan börja med att rensa i förråd och källare för att skapa utrymme där. Sedan kan man gå på garderober, skåp och lådor för ett riva ut det sista skräpet och känna hur ens liv plötsligt känns 50kg lättare.

När man väl blivit av med all gammal skit man inte vill ha så börjar man successivt packa ner det man faktiskt vill ha med sig. Allt eftersom flytt-datumet närmar sig packar man ner saker man använder oftare. Att märka flyttkartongerna med rum och en liten beskrivning på innehållet är väldigt smarta. Vissa gillar att sätta post-it lappar med olika färger på lådor som tillhör olika rum. Det finns säkert tusen olika system för att märka flyttlådor, välj ett som passar dig!

Glöm inte att boendet du flyttar ut från skall flytt-städas. Det är inte bara att ta sina saker och sticka! Om du inte har lust, tid eller ork att flytt-städa så gör gärna din flyttfirma det åt dig samtidigt som de gör flytthjälp! Boka in flyttstädning samtidigt som du bokar din flytt så går hela processen så smidigt som möjligt och du behöver bara tänka på att packa upp och få iordning i ditt nya hem. Låter trevligt, eller hur?

Det var vad jag hade att dela med mig av angående flytt idag, hoppas du fått lite mer kött på benen och känner dig redo för att byta boende!