Posted on

Hur mycket kostar det att anlita städhjälp i hemmet?

Det finns flera tillfällen då det kan vara skönt att få hjälp med städningen av en städfirma. Det finns många olika tjänster att tillgå men frågan är hur mycket det egentligen kostar? Flera faktorer avgör priset, bland annat vilken tjänst man väljer och hur stor bostad man har. Här kan du läsa mer om faktorer som avgör kostnaderna för att anlita en städfirma.

Firmans tjänster och timpris

Det första som avgör hur mycket det kommer att kosta att anlita en städfirma är givetvis vilken typ av tjänst det är man efterfrågar. Gäller det en helt vanlig hemstädning, en storstädning eller kanske ett flyttstäd? Olika städ kräver olika moment och noggrannhet och därför kan priset mellan tjänsterna skilja sig. Ett flyttstäd är av naturliga skäl dyrare än dom andra två, eftersom alla delar av bostaden ska städas grundligt för att uppfylla kraven.

En annan sak som är bra att känna till är att olika firmor sätter sina egna timpriser och därför kan även dessa skilja sig en del. Någon kanske ar 500 kronor i timmen vid en hemstädning medan någon annan bara tar 350 kronor. Det kan alltså vara värt att kolla upp och jämföra olika firmor innan man väljer att anlita en, allra helst om det finns ett väldigt stort utbud där man bor.

Hemmets storlek och tidsåtgång

Det är skillnad på att städa två rum och kök och på att städa en hel villa med två eller tre plan för städfirmor malmö. Hur stor bostad man har kommer påverka tidsåtgången och givetvis också priset. Är man på jakt efter en städfirma brukar det dock gå att hitta bra information kring detta på deras hemsidor.

Bildresultat för cleaning

Tilläggstjänster

I samband med en hemstädning eller storstädning kan man även hos dom flesta välja att göra tilläggstjänster om man önskar. Två vanliga exempel är att man vill ha fönstren putsade och att tvätten tvättas och stryks. Kanske har du något annat speciellt som du efterfrågar och som inte igår i dom normala rutinerna men då brukar det alltså gå att lösa mot en extra avgift.

Med RUT-avdrag

Städning är en av dom tjänster där man har rätt till RUT-avdrag, eftersom det är en tjänst som utförs i hemmet. Har du anlitat en städfirma kan du alltså göra avdrag för dennes arbetskostnader. Avdraget gäller upp till 50% av just arbetskostnaden och det spelar ingen roll vilken typ av tjänst du har köpt. Den städfirma du har anlitat kommer då att göra avdraget redan på fakturan så du behöver inte heller ligga ute med några pengar för att sedan få tillbaka.

Det finns många delar att se över när man har funderingar kring vad det kostar att anlita en städfirma. Det enklaste sättet att ta reda på vad priset kommer att bli just för dig är att kontakta olika firmor för att få en offert, utifrån vilken tjänst du efterfrågar och hur stor din bostad är. Dom kan då räkna på det och lämna över ett prisförslag och du kan sedan välja den du tror lämpar sig bäst.