Posted on

Följ dessa enkla råd för att få en skön flytt

När man byter bostad är det lätt att bli stressad med alla förberedelser och tankarna om hur det kommer att bli, om man kommer trivas i det nya hemmet och området och om man kommer hinna färdigt med packningen i tid innan ens flyttfirma dyker upp vid dörren redo att bära med sig alla saker. Det är inte konstigt att man låter sig bli något stressad – särskild om man inte har full koll på vad som skall göras och i vilken ordning. Därför är jag glad att dela med mig några av de vassaste flytt-tipsen i den här artikeln, så att du kan få en skön och smidig flytt!

3 månader innan det är dags

Tycker jag att du skall börja förbereda för din flytt, detta är om du bor relativt litet (3-4 rumslägenhet eller mindre) bor du i en stor villa kan det vara smart att börja tidigare än så. Anledningen till att det är viktigt att börja i god tid med flyttfirmor göteborg är att man inte riktigt kan veta hur lång tid förberedelserna kommer att ta innan man har börjat med dem, men så fort man sätter igång får man en ganska bra överblick över vad som skall göras och hur mycket tid det kommer att ta. Då kan man gå vidare till steg 2.

Skapa en checklista

Att skapa en checklista är ett mycket effektivt sätt att få en bra överblick över allt som behöver göras och även få en ungefärlig tidsram över när det skall göras och hur mycket tid det tar. Det är smart att göra varje uppgift på listan så att den tar en rimlig tid – alltså att man kan utföra den under en session med flyttfirmor göteborg. En uppgift kan vara allt mellan 20 minuter till 2 timmar. Det är dessutom smart att lägga upp uppgifterna i sådana tidsintervaller för då kan man välja en lämplig uppgift när man vet hur mycket tid man har. Har man en timma på sig att göra en uppgift med flyttfirmor göteborg kanske man inte väljer en av de större utan fokuserar på att klara av två mindre uppgifter.

Leta upp och boka flyttfirma

Detta bör vara bland de första uppgifterna på checklistan, att ha en flyttfirma bokad är ett bra steg i rätt riktning. Det gör att man kan slappna av på många sätt – ens flyttfirma kommer komma och bära alla tunga saker och man slipper tänka på själva flytten. Istället kan man fokusera på förberedelser – och sedan att komma i ordning i det nya hemmet. Det tar inte mer än 20 minuter att hitta en lämplig flyttfirma om man letar på internet. Det är viktigt att ens flyttfirma från flyttfirmaigöteborg.se är seriös och känns pålitlig med alla försäkringar som behövs och även F-skattsedel. Det finns en del oseriösa flyttfirmor i branschen så ta en extra titt på din flyttfirmas hemsida innan du bestämmer dig för att boka!

Packa ner på ett smart sätt

Att packa ner alla saker är kanske inte det roligaste man kan tänka sig. Men börjar man i god tid kan man alltid ta tillfället i akt och sortera alla saker – kanske slänga, ge bort eller sälja en hel del medan man packar ner resten på systematiskt och smart sätt. Alltså är det bra att ha en kartong per skåp eller utrymme, eller rum beroende på hur man har sina saker. Sedan märker man kartongen med rum och vad som finns i så att man snabbt och smidigt kan packa upp sakerna igen.