Posted on

Att tänka på vid badrumsrenovering

Att renovera något av dina badrum är inget som du bestämmer dig för i en handvändning. Det är något som du först måste diskutera med dina familjemedlemmar. Förutom att ni måste vara överens om att badrummet ska renoveras måste ni även vara ense om hur och när renoveringen ska utföras, vad den får kosta och vem som ska utföra arbetet, exempelvis https://badrumsrenoveringmalmö.nu.

Här följer några exempel på vad ni bör diskutera när ni planerar er badrumsrenovering.

Val av företag

Valet av det företag som ska utföra renoveringen är mycket viktigt. Du vill att ditt badrum ska bli som du och din familj har planerat och du ska dessutom betala en stor summa pengar för att få arbetet utfört. Lägg därför ordentligt med tid och energi på att hitta en firma som du känner förtroende för och som du vet är både professionell och seriös.

Påverka kostnaden

Att renovera ett badrum från grunden med allt vad det innebär medför en stor kostnad. Firman som du anlitar tillhandahåller olika hantverkare i form av till exempel rörmokare, tapetserare, golvläggare och snickare, som var och en är specialiserad inom sin domän. Att anlita specialister är självfallet inte gratis men det är inte något som du kommer att ångra då du kan vara säker på att arbetet blir rätt utfört. Den enda kostnaden som du kan påverka är egentligen den inredning som ska finnas i badrummet. Den styr du själv över och kan därför välja billigare alternativ om du vill hålla nere kostnaderna.

Val av färg och form

Att välja vilken eller vilka färger du och din familj ska ha i ert badrum är inte helt enkelt. Det kan därför vara till god hjälp att anlita en person som är expert på färger och färgskalor. Hen kan snabbt förklara vilka färger som passar ihop och vilka färger som för tillfället är på modet. Färgexperten kan även förklara de olika färgernas betydelse, som till exempel att rött är en aktiv färg och att ljusa färger gör oss piggare.

Tidsramen

Sist men inte minst så har tidsramen också betydelse. Räknar man in såväl er egen planering, projekteringen och utförandet av arbetet kan ni räkna med att renoveringen kommer att ta allt från ett par månader till ett halvår innan den är helt slutförd. Den jobbigaste delen kommer självfallet vara när arbetet rent faktiskt utförs. Har ni tillgång till ytterligare badrum blir det enklare men är så inte fallet kanske ni till och med får räkna med att bo någon annanstans under ett par veckor.